4
Snabbinlägg av Frances

Förhandstitt på Simcity

Egentligen skulle jag bara kunna skriva VILL HA NAO! och vara färdig med inlägget, men eftersom detta inte är twitter så vill jag säga lite mer. För det finns mycket att säga om nya Simcity, men ändå kan jag inte riktigt få ord på hur all nostalgi finns kvar men i en modern förpackning.

Jag fick lägga händerna på en tidig alpha av Simcity. Eftersom det fortfarande var så pass tidigt i utvecklingen var det många bitar som ännu inte var färdigställda. Trots det kan jag meddela att det ser grymt ut!

Nostalgi gav mig en stor kram. Ljuden av elektricitet, bygga och riva, de är där precis som jag minns dem. Men släng sedan på ett lager 2012 och att användargränsnittet är upphottat. Jag fick testa på att ta emot uppdrag och att sedan ge min stad zoner och faciliteter. Det jag var mest nyfiken på, terraforming och anslutningar till andra städer, fanns tyvärr inte med i demot.

Men det finns några saker att säga om stadsplaneringen. Borta är de cirklar som talade om hur någon facilitet täckte. Istället verkar det som om gatorna och på det sätt de är anslutna visar upp täckvidden. När du till exempel placerar ut en brandstation ser du på gatorna och den färg de får hur pass långt och var täckningen sträcker sig.

Du har möjlighet att klicka på individer, bilar och byggnader för att se vad de sysslar med och hur de trivs. Jag gillar staplar, diagram samt stadslager och dessa kunde man komma åt på flera sätt. Dels genom byggmenyn men även genom stadens statistik.

Jag ser fram emot att få se den färdiga produkten. Som en gammal SimCity-fantast så tror jag verkligen detta kommer bli riktigt roligt.

Kommentarer

 1. Sebastian skriver:

  Jag har aldrig riktigt spelat Sim City tidigare, trots att jag alltid crushat på stadsplaneringsspel. Sim City borde ju passa mig som handen i handsken.

  Men nu har jag installerat Anno 1404 igen. Jag hann aldrig komma särskilt långt i det spelet innan jag råkade tappa en kopp kaffe på min förra dator, men tänkte ge det en ny chans nu. Det är ju gulligt som en liten kattunge. Man vill bara luta sig fram mot skärmen och börja, ”Goooshi-goooshi-gooooshi! Vem är ett gulligt spel? Veeeeeem är ett gulligt spel!? Gooshi-gooooooshi!”

  Så … det är det jag pysslar med nu. Förbereder mig mentalt för Sim City. Eller något. :D

 2. Frances skriver:

  Fantastiskt! :-D
  Själv försöker jag hålla ångan uppe och vara pepp för Baldur’s Gate EE… men… *meh*

  Såg precis en gameplay video på SimCity. Gief NAO!
  Tittar på Dragon Age 3: Inquisition concept art. Gief NAO!
  Råkade se @LillaKaninmongo Let’s Play BioShock 2. Gief NAO! (måste spela ettan först)

  Vad hände… varför är jag inte sugen på BG längre?
  JO FÖR JAG TROR ATT DA3 KOMMER BLI DET ULTIMATA VÄSTERLÄNDSKA ROLLSPELET EVER! BG kommer förpassas i glömska. *gasp*
  Frances bloggade nyligen: Walkabout Journeys

 3. Sebastian skriver:

  Bioshock 2 är ett helt fantastiskt spel som fått ett väldigt dåligt rykte som den ”onödiga” uppföljaren till första spelet. Medan jag kan förstå åsikten att det spelet borde ha lämnats ifred (jag har själv spel som jag tycker samma sak om), tycker jag att Bioshock 2 bevisade att det fanns mer att hämta från Rapture. Älskade det spelet.

  Själv hoppas jag att Obsidians Project: Eternity frälser mänskligheten, även om jag har svårt att se ens det som en potentiell ”bäst evvah!”-spel. Men DA3 ska bli intressant. Kan Bioware kombinera det bästa från Origins och tvåan, och skära ned på det dåliga från båda spelen, kan det bli riktigt intressant.

 4. Kristofer skriver:

  Frågan är bara vilken version av spelet man ska köpa.
  Kristofer bloggade nyligen: Capcom fyller 30år

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost