5
Snabbinlägg av Frances

Spel för en 1-åring

Jag kan rekommendera spel till er som har barn som egentligen är för små för att sitta med telefonen och spela. Men ibland har man dem på knäet på en svettig bussresa och ingen distraktion och muta funkar. Jag har testat många småbarnsappar och har nu gett upp och kör helt enkelt med de två jag tycker funkar bäst i ettåringens händer och som ettåringen har varit mest nöjd med. Dessa är till iOS.

Den första och roligaste är Dot Collector. Spelet är utvecklat av Ellie’s Games, en småbarnsmamma som ville ha något mycket simpelt men framförallt barnvänligt. Det finns ingen reklam och knasiga menyknappar som gör att barnen klickar sig bort från spelet. Det är prickar som man ska dra över skärmen till ett svart hål där de försvinner. När man dragit alla prickar laddas banan om med nya färger och fler prickar.

Vi pratar om färgerna på prickarna och ettåringen (som faktiskt snart är två) har precis fattat att man ska lyfta, sätta ner och sedan dra fingret för att prickarna ska fastna och dras. Sån enkel grej, men det tog ett tag.

Det andra är Zoola baby animals, som är en superenkel och jättefin bilderbok utvecklat av Best kids Apps. Det är bilder på djur och deras föräldrar. Klickar man på djuret så har det ett läte. När man bläddrar till nästa sida är det en svensk röst som säger vad djuret heter. En bilderbok fast på telefonen. Reklamfri och rolig.

Vi härmar djuren och upprepar namnen. Jag gillar denna bilderbok eftersom det är riktiga foton och det finns många djur. Dessutom är det kul att djurföräldrarna och djurungarna har olika läten. Ettåringen har spenderat många minuter på tråkiga långa bussresor i sällskap med denna bok.

Kommentarer

 1. Oskar Källner skriver:

  Tack för tipsen! Ska omedelbart gå och tanka ner dem. :-)
  Oskar Källner bloggade nyligen: Tillbaka i sadeln igen

 2. Oskar Källner skriver:

  Ville bara hälsa att apparna blev väldigt populära. Så tack för tipsen.

  Tänker också passa på att ge ett eget tips om ”Smack that gugl!” som går varmt här hemma med tvååringen. Faktiskt ganska kul när man är vuxen också. ;-)
  Oskar Källner bloggade nyligen: Jack Cambells Lost Fleet – Militär SF som popkorn

 3. (R) skriver:

  Fungerade utmärkt med Melodie som snart är ett och ett halvt.
  Äta! säger hon när prickarna försvinner i hålet! Tack!

  Testa även GameForCats för iPad om du har katt! Man tävlar mot sin katt att fånga laserprickar eller möss!

 4. Frances skriver:

  Oskar, vad roligt att jag kunde bidraga till en blivande gamer. Smack that Gug gick aldrig hem med mina ungar.

  R, vad kul! Ohnomnom. :)
  Frances bloggade nyligen: Viktigast av allt är berättelsen

 5. [...] mer om titlarna på Spelkriget. Dela det här:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. Taggad Dot Collector, iOS, [...]

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost