7
Snabbinlägg av Joakim

Nintendos E3

Vad var det som hände? Twitter och övriga socialamedier har under tiden innan Nintendos konferens klagat på att Sony men främst Microsoft inte hade något nytt att komma med. Nintendo skulle ”vinna” E3 och de skulle göra det så lätt så lätt när man sett vad konkurrenterna hade att komma med.

Så det var ändå med viss positiv anda jag slog mig ner för att kika på den nya hårdvaran, men framför allt de nya stora spelen. Ett nytt Mario i härlig HD och i tre dimensioner, eller varför inte Metroid eller Zelda.

Möjligheterna var oändliga.

Men vi fick absolut ingenting. Ett Pikemin som jag knappt förstod vad det gick ut på, visserligen ett New Super Mario U. Inte direkt nyskapande. Det stora numret var istället Nintendoland. Inget pris, inget datum och ingen specifikation för Wii U fick vi heller att glädjas över.Istället för att vinna E3 så står nu Nintendo här som solklara förlorare i min bok.

Mer och mer distanserar sig Nintendo från mig och mitt spelande, det finns mycket kvar för dem att bevisa. I alla fall om de vill sälja en konsol till mig.

Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Detta är i min mening värre än Vitality sensor. För man klantar inte bort en plattformslansering på detta viset. Jag är mållös. Jag förstår inte hur de tänker.
  Fredrik bloggade nyligen: Underskatta inte Smart Glass

 2. Oskar skriver:

  Jag förstår inte vad som hände, trodde ett tag att jag slagit på fel stream och såg E3 från 2011. Hur kan man inte visa zelda, metroid, kid icarus. Ja typ vad som helst borde de visat förutom Nintendoland då kanske…

 3. Man börjar fundera på vad Nintendo pysslar med. Det börjar likna desperation och det är nog inte så långt från sanningen. Förra (räkenskaps)året var ju första gången man gick med förlust, och det rejält. Efter att Wii U först visades upp föll aktiekursen dessutom ganska hårt. ”Marknaden” har tappat förtroendet, antagligen för att Nintendo har tappat kollen på vad spelarbasen vill ha.

  Wii Fit U som huvudsakligt säljargument? Brädan som blev ett skuldköp för den majoriteten av Wii-ägarna som bara hade Wii Sports och som kände ett behov av att göra _något_ med sin Wii?

  Jag misstänker att herren som demonstrerade Nintendoland inom kort kommer gå samma öde till mötes som Gunpei Yokoi. En snäll överflyttning till en mindre skadlig division inom bolaget, för Wii U ser inte ut att bli en succé någonstans. Särskilt inte om de (estimerade) riktpriserna håller (4995-4995).
  Fredrik / explewd bloggade nyligen: En dogmatisk drake #2 (Dragon’s Dogma)

 4. El_Kebabo skriver:

  Så besviken, hade verkligen hoppats på mer från nintendo än det här. De visade ju ingenting vad man kan göra med gamepaden… var faktiskt sugen på wii u innan detta men nu vet jag inte, och batman spelar jag hellre på min ps3.

 5. SpeLinnea skriver:

  Va, dom visade ju massor. Kanske bara jag som fick känslan av att det var många spel då man slapp olika rappare och dansare i merparten av titlarna. Men det var ju verkligen inte kass.
  SpeLinnea bloggade nyligen: Retrospelsmässan 2012

 6. Pierre skriver:

  Men vadå? Nintendoland var väl tufft!
  Tänk att få strosa omkring i eh… och göra… uhm… vad gick det ut på? =/

 7. Krylke skriver:

  Nej nintendo var verkligen kassa. Visade ingenting av intresse :-(

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost