3
Snabbinlägg av Frances

Enchantment? ENCHANTMENT!

Jag har haft en orgie av Dragon Age. Det är knappast hemligt, speciellt inte om ni följer mig på Twitter. Jag har njutit av Dragon Age på alla nivåer jag kunnat och jag har fått multipla nerdgasmer. Det har varit tre böcker, en serietidning, två spel inklusive alla DLCs och expansioner och ett stort tjog moddar.

Jag har dessutom toppat allt detta med en hel hög Let’s Play Dragon Age this and that och grävt djupare i världen genom att läsa sida upp och sida ner i Dragon Age Wikia och fansidor som GreyWardens.com, fuckyeahdragonage.tumblr.com/, fyexceptionaldaart.tumblr.com/ etc. Klimax nåddes när jag hittade en intervju som Felicia Day gjort med David Gaider.

Det jag ser fram emot nu är filmen Dragon Age: Dawn of the Seeker. Den ligger inplastad och väntar på mig för jag vill inte riktigt premiärse den ännu. Har jag tur blir jag nämligen inbjuden till ett fanevent där det utlovas film och popcorn så jag vill vänta och uppleva filmen med mina fellow Wardens.

Jag är inte klar. Jag ska spela igenom Dragon Age 2 en gång till. Jag vill uppleva spelet som fem-Hawke och jag behöver få spela Legacy som inte blivit av tidigare.

Så, är jag besatt? Är jag en fangirl? Japp! Jag är beroende i allra högsta grad. Jag har minituöst planerat mina genomspelningar och jag drömmer om taktik på nätterna. Har jag tur hinner jag spela klart och få lite andrum till slutet av sommaren innan någon Dragon Age 3 annonsering dyker upp och mina hype-nivåer skjuter i höjden på nytt. BioWare Junkie to the bone.

“Now, let us crush something soft and watch it fountain blood. That is a girlish thing to want to do, yes?”
― Shale

Kommentarer

 1. Michel skriver:

  Underbart att kunna få ut så mycket av den här världen. :) Jag blir lite sugen själv att starta om serien från början. I min bok är DA Origins det mest humoristiska spel jag någonsin spelat. Om man är vaksam över vad som händer runt omkring en så blir det otroligt underhållande.

  [At the Camp]

  Oghren: Ah. Yep. Lot of tension around here.
  Alistair: You think so, do you?
  Oghren: Know what I do to relieve tension?
  Alistair: I hesitate to wonder.
  Oghren: I polish the ol’ weapon.
  Alistair: Really.
  Oghren: Yep. Give it a good shine. With a dry rag, then with a little grease.
  Alistair: That’s disgusting.
  Oghren: You’re telling me you never gave yer blade the old spit-shine?
  Alistair: I think that’s private.
  Oghren: Really? Sodding Chantry and its rules. i like to do it right out in the open.
  Alistair: Where people can see you?
  Oghren: Yep.
  Alistair: Wait, what are you talking about?
  Oghren: What are you talking about?
  Alistair: (Sigh) Never mind.

  Ha en underbar sommar Spelkriget!

 2. Ronja skriver:

  Jag vill spela Orgins igen, saknar de kvällarna (spelade aldrig igenom spelet dock)!

 3. Frances skriver:

  Tack Michel, Det är få spel som når upp till denna nivå av möjligheter. Då talar jag inte bara om alla biprodukter utan möjligheten att spela om och få en totalt annorlurnda upplevelse på grund av vissa val (kön, ursprung, klass och självklart vilka val man gör). Baldur’s Gate (också BioWare) var så. Det fanns alltid nya saker att upptäcka överallt och pratade man med vänner hade de gjort saker man inte ens tänkt på. Fallout är också lite åt detta hållet. :)

  Vi önskar dig en riktigt bra sommar också.

  Ronja, När man spelar spel i denna längd så är det så många timmar och dagar där man ”lever” med denna värld och dessa personer. KLart man saknar det. Jag saknar många världar som finns i böcker och spel.
  Frances bloggade nyligen: Dragon Age: The calling

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost