Spelrummet – Renovering
16

Spelrummet – Renovering

Ni som följer med i kommentarerna här på bloggen eller för den delen följer mig och Fredrik på Twitter kanske vet vad Fredrik anser om mitt ljudsystem. Därför var det till helgen som var äntligen dags att ta tag i och göra om vardagsrummet.

Nu blev det inte enbart en ljudmakeover utan en total renovering av vardagsrummet. Låt oss först begrunda en före bild.

20120515-082621.jpg

Det finns många saker som är fel med den här bilden. Dels ljudet såklart men också den rätt tråkiga tv-bänken. Sladdar och gamla konsoler som står löst under bänken eller lådorna med spel gör intrycket allt annat än ”cleant”. Därför inleddes projektet med att införskaffa två stycken väggskåp från IKEA. Dessa kompletterades med högblanka dörrar. Högblankt är lite av temat under renoveringen som ni snart kommer upptäcka.

På lördagsmorgonen påbörjades monteringen av väggskåpen och snart satt de fint och rakt på väggen.

 

När detta var gjort påbörjades borrandet för bakhögtalarna men mitt upp i detta arbetet anlände den viktigaste delen i hela renoveringen, nämligen tv-bänken. Målet var hela tiden att hitta något högblankt men gärna med inslag av svart. När den på Stalands för alldeles för mycket pengar dels sved lite för mycket i plånboken och hade fem veckors leveranstid föll valet på denna pjäs.

När den nu var på plats och grovjobbet var gjort började det roliga, dra kablar och installera det hela. Till det hade jag min kära vän Fredrik som mer än gärna gör sådant. Det införskaffades kabellister och i runda slängar 32 meter kabel och sedan var det bara att köra igång!

Klockan hann bli så mycket som 23.45 innan allt var klart att provlyssnas och vilket ljud det var i Dynavoice högtalarna! För er som vill grotta ner i detaljer kring systemet finns hela paketet med specs här.

Tillsammans med extra saker som nya kuddar, en ny filt, byte av tavlor och annat så blev det helt klart först på söndagen. Om jag blev nöjd? Oerhört!


Inköpslista
Ljudsystem – 7000 kr
Väggskåp – 2000 kr
Tv-bänk – 5500 kr
Kablar, lister och verktyg – 1000 kr
Kuddar – 500 kr
Filt – 200 kr

Totalt: 16 200 kr
Slippa Fredriks tjat: Priceless

Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Nu blir det snabbmakaroner utan ketchup till barnen i sex månader framöver. Du och ida fortsätter såklart äta oxfilé till lunch. Liksom ni bär ju ansvaret.
  Fredrik bloggade nyligen: Drömmen om Advent Rising

 2. SpeLinnea skriver:

  Oj va tjusigt det blev! Kan inte brässa på med superljud här pga grannar. Men nån vacker dag så!
  SpeLinnea bloggade nyligen: Retrospelsmässan 2012

 3. Fredrik skriver:

  Bra ljud är inte nödvändigtvis bara att det låter högt med mycket bas. Bra ljud har också med kvalité att göra. Bra ljud låter bra på låg volym. Går ju att dra ner basen också.

 4. Michel skriver:

  Imponerande snyggt tycker jag! Jag blir lite avundsjuk men börjar nu snegla lite på min egen anläggning. Jag har inte ens satt upp TV:n på väggen – den står där på en bänk som inte ens är hälften så snygg som din! Nej, det här går inte.

  Jag har ju tyckt om att se spelen lysa i så brokiga färger, men visst borde de gämmas undan som hos dig.

  Det finns ingen genväg till det perfekta ljudet, som Farbror Barbro sa. Ha de bra i soffan!

 5. Joakim skriver:

  SpeLinnea: Som Fredrik säger så behöver man inte brassa på för att ha bra ljud, men det gör jag ibland ändå bara för att jävlas :D

  Michel: Det är bara påbörja projektet. Förut tyckte jag också att det var nice att visa alla spel, men nu när jag fått undan alla spel så förstår jag inte vad jag tänkte på. Detta är så mycket snyggare.

 6. Fredrik skriver:

  Det finns fina TV-bänkar som är billigare än den Jocke köpte. En favorit är exempelvis denna serien: http://www.kontinentmobel.se/default.asp?SidID=11&MenyID=3&ArtID=32356

  Finns att köpa på många ställen. Exempelvis Hemmöbler i Västerås (där jag köpte mitt vardagsrumsbord). Man kan välja färg på glasskivan så den är svart exempelvis. Den ligger strax norr om 3000:- vad jag minns. Hade jag inte redan en fin TV-bänk skulle jag satsa på en sådan.

  Edit/Disclaimer: Har aldrig sett bänken i verkligheten, men den ser onekligen rätt fin ut:
  http://www.hemmoblerab.se/res/Leverantoerer/Kontinent/Zara1/Zara2/zaratvbank1.jpg
  Fredrik bloggade nyligen: Drömmen om Advent Rising

 7. Alexander skriver:

  Jag tror vi alla behöver känna en Fredrik. Någon som fixar och donar för att man ska få så bra teknik och ljud som möjligt, dock har jag nog blivit Fredrik i min bekantskapskrets.

 8. Joakim skriver:

  Fredrik: Sen finns det dyrare också… Den jag ville ha på Stalands kostade ju närmare 12 000kr.

 9. dakkster skriver:

  Jag är evigt tacksam för den gången en av mina kompisar hjälpte mig skaffa surroundljud och bra sådant. Inte 7000-kronorshögtalare, men ändå bra mycket bättre bara tv. Tar spelupplevelsen till en helt ny nivå. Fixa ny spelhörna är mitt nästa projekt, fast jag måste även ha en ny soffa. Kommer bli intressant :)

  Är lite nyfiken på varför Spelkrigets inlägg helt plötsligt skickas ut på Spel-Malmers gamla RSS-feed såväl som på den vanliga. Någon aning om det?
  dakkster bloggade nyligen: Catching up

 10. Joakim skriver:

  Dakkster: Fredrik har pekat om sin gamla adress till att peka mot Spelkriget så det har nog med det att göra.

 11. Ina skriver:

  Lite avis blir man ju :D Har inte alls plånboken för nåt liknande så alla våra möbler är budgetprylar från IKEA och ljudsystemet är väl ingen jättehöjdare precis (men vi är galet nöjda ändå. Ignorance is bliss… och det är ju inte TV-högtalarna iaf :P )
  Mest blir jag ju avis på att du fick ha Malmer donandes i ditt vardagsrum… det är så åsm med vänner som hjälper till sådär <3
  Kul att se alla bilder också, blev superbra!
  Ina bloggade nyligen: Guild Wars 2 Stresstest

 12. El_Kebabo skriver:

  Blev ju riktigt snyggt,skulle inte vilja spela utan mitt surroundljud.
  Ska bara får tummen ur nu och skaffa mig ett par högtalarstativ så att jag kan få upp två högtalare till, har man 7.1 i förstärkaren så ska det ju utnyttjas. :)

 13. Fredrik skriver:

  Ina: Jag bjöd in mig själv och frugan på middag och sladddragning :)

 14. Jocke skriver:

  Bjuder in sig själv och ber mig betala för middagen *host* *host* :) <3
  Jocke bloggade nyligen: Magrathea har fått konkurrens

 15. Fredrik skriver:

  Exakt. Och jag skäms inte. Fick arbeta som en gnu sen.

 16. Ina skriver:

  Haha! Ni är så ÅSM! :D <3 <3 <3
  Ina bloggade nyligen: Guild Wars 2 Stresstest

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost