Dragon Age: The Silent Grove
7

Dragon Age: The Silent Grove

Varric vill ”presentera” Bianca för alla han möter, Isabela är syrlig, sexig och dödligt awesome, Alistair är grinig för att han är kung. Allt är i sin ordning, allt är normalt! Vilken tur att mina två favoritkaraktärer från Dragon Age 2, Isabela och Varric, får äran att äventyra tillsammans med fantastiska Alistair från Dragon Age: Origins. Jag har läst den elektroniska serietidningen Dragon Age: The Silen Grove som finns ute nu i sex nummer.

Jag får även höra några smaskiga detaljer om Isabelas tidigare liv tillsammans med hennes make.

Isabela och Varric var väl valda karaktärer till denna berättelse. Jag tycker deras personligheter passar väl ihop och balanserar upp Alistairs nuvarande deppiga och allvarliga sinnestillstånd. De ger även handlingen en liten tvist då man kan undra varför Alistair valt dem som följeslagare istället för några han borde stå närmare.

Handlingen följer Biowares egen kanon, vilket innebär att Alistair är kung över Ferelden. Tillsammans med Isabela och Varric reser han till Antiva City efter att ha fått ett tips som kan röja en stor dramatiskt hemlighet. Vi får bland annat uppleva en fritagning av en fånge från ett fängelse, fällor som hittas och röjs undan, en jättestor drake, en häxa, Antivian crows och självklart två rouges som konstant stylar och trashtalkar.

Under berättelsens gång slängs det små godbitar åt mitt håll. Jag blir speciellt glad över att få en helt ny synvinkel på Flemeth och vad hennes relation till hennes döttrar kan innebära. Jag får även höra några smaskiga detaljer om Isabelas tidigare liv tillsammans med hennes make. Något hon hittils bara gett små hintar om blir nu glasklart.

Jag tycker att det är fint tecknat och jag gillar stilen. Storyn går snabbt fram men den känns samtidigt ekande tom. Att jag upplever den som tom kanske beror på att serieformatet inte är något för mig? Det var länge sedan jag läste serier och jag har en slags personlighet som tycker om böcker med beskrivningar och utsmyckningar (som spel med mycket dialog och lore).

Men det är något med bilder. Jag älskar fanart och concept art och önskar att mina fantasyböcker skulle innehålla mer bilder. Stilen som Nick Thornborrow (bla inlednings fresco i DA2) och Ramil Sunga (concept och karaktärer från DA:O och DA2) gett oss i Dragon Age syns tydligt på omslaget. När det gäller innehållet så är jag ingen serieexpert men jag uppskattar Chad Hardins teckningar. Det är kanske lite varierat detaljerat, men det är känsla.

Det finns en sak som jag stör mig lite på när det gäller många serier och det är kroppställningarna och vinklarna tjejerna framställs i. Missförstå mig inte nu, jag älskar att beskåda något snyggt och sexigt, speciellt om hon heter Isabela. Men vissa poser är bara för mycket. Denna serie har varit befriad från de omöjliga ryggknäckar poserna men varje gång jag ser en klassisk ”tits and ass”-vinkel suckar jag lite. Tydligen är den ultimata ställningen för tjejer en pose då man ser rumpa och tutte samtidigt.

I Dragon Age: The Silent Grove är det alltså inte så himla farligt och helt orealistiskt, men jag kan ändå inte låta bli att tänka på de extrema poser som finns i många serier. Om du vill veta mer om vad det är jag refererar till så kan du läsa detta inlägg: This needs to stop…and let me tell you why! Jag vill även rekommendera en av mina absolut favorit tumblr: Boobs Don’t Work That Way för fler underbara exempel.

För mig har serien inneburit att jag fått fantisera att mina vänner lever vidare även utan mig. Finns de på riktigt? Jag kan rekommendera denna serie till dig som älskar Dragon Age och vill ha mer. Jag har fått mer och det var allt jag fantiserat om.

Berättelsen är skriven av David Gaider som är lead writer av Dragon Age Origins och Dragon Age 2 och Alexander Freed. Illustratör är Chad Hardin och färgläggare är Michael Aityeh. Omslaget har varit tecknade av: Anthony Palumbo, Nick Thornborrow och Ramil Sunga. För 7 kr numret ca 12 – 14 sidor tecknat totalsumma för sex avsnitt blir 42 kr. Du kan ladda ner den på Darkhorse eller via deras app för iOS eller Android.

Kommentarer

 1. Fredrik skriver:

  Köpt! Fina retinadisplayversioner på ipad. Verkligen vackert då. Känns bättre än pappersvarianten.

 2. Holmberg skriver:

  Blev sugen. Ska ta och installera Dark Horse appen och köpa något nummer. Aldrig provat att läsa serier på mobilen.

  Men behöver man ha spelat DA2 för att ha nån glädje av det?
  Holmberg bloggade nyligen: Dragon Age: The Silent Grove

 3. Fredrik skriver:

  Jag tror det. Serien är mer ett glatt återseende av älskade karaktärer än bra fiction.

 4. Frances skriver:

  Fredrik, det kommer snart en till serie som verkar vara fortsättningen. :-)

  Holmberg, Du behöver nog spela DA2 för att förstå Isabelas del i berättelsen. Den tar upp lite plats och är dessutom rätt så intressant. Jag ser henne med mycket mer förstående ögon nu.
  Frances bloggade nyligen: Spelkriget

 5. Ina skriver:

  Jag har svårt för sånahär typer av berättelser. Såna som ignorerar mina val och kör på nån sorts canon. Det blir så tydligt att mina val inte är nåt som skaparna bryr sig om, de har redan sin egen syn på berättelsen och hur den SKA vara, vad som är rätt. Ungefär. Lite överdrivet kanske, men det är den känslan jag får.

  Hursom, trevlig text!
  ”Missförstå mig inte nu, jag älskar att beskåda något snyggt och sexigt, speciellt om hon heter Isabela. Men vissa poser är bara för mycket.”
  Jag älskar boobs och snygga rumpor och jagvetinteallt… men inte överallt och inte alltid :P Vi verkar alltså vara av samma åsikt? :D

  Jag kanske kikar på detta ändå efter att jag snubblat mig igenom DA2… tack för att du recenserar sånt här så jag får en känsla av om det är värt att lägga tid på eller inte :D
  Ina bloggade nyligen: Guild Wars 2 Stresstest

 6. Fredrik skriver:

  Ina: Jag tror lite av biowares problem är att de vill ha val, men samtidigt vill de inte att någon ska missa något innehåll. Det är svårt/omöjligt att få de två ståndpunkterna att riktigt harmonisera, och då hamnar man ganska snart i att allt är en canon som sedan man gör små varianter på.

 7. Frances skriver:

  Ina, Hittills tycker ja BioWare har skött DA Canon rätt så bra.
  *liten spoilervarning för DAO och DA2 i nästa stycke (om någon bryr sig)*

  När vi spelar DA2 och vi valt att Alistair inte är kung i slutet på DAO så är han inte det i DA2 heller. Men just i denna serie så har de valt att lyfta fram Alistair som kung. Så jag förstår din frustration. Jag tänkte också samma sak och försökte hitta DA Canon, men den fanns inte beskriven någonstans. Canon ska ju vara det som är SAMMA för ALLA oavsett val.
  Frances bloggade nyligen: Dragon Age: The Stolen Throne

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost