Spelkriget
7

Spelkriget

Idag fyller vi ett år! Vi föddes genom att slå ihop två bloggar, Spel-Malmer (Fredrik) och Familjenspel (Jocke). På köpet fick vi en geek-skribent (Frances) och några månader senare ninjade vi in ännu en skribent från kommentarsfältet (Holmberg). Nu är vi fyra och vi fyller på sakta men säkert med våra spelintryck och tankar. Vi tycker vi kompletterar varandra väldigt bra och det känns som vi har en bra stämning på bloggen tack vare sköna läsare som gärna bidrar.

Vilka minnen! Vilket år! Vi har alla blivit skribenter och bättre gamers. Ni får gärna skriva en kommentar om ert bästa minne från detta år. Här är våra bästa minnen.

Frances

Vi krigar ganska mycket bakom kulisserna här på Spelkriget. Jag har även rätt rå humor och ibland dyker det upp åsikter som inte direkt är PK (om ni bara visste, nej inte det ni tror). Det roligaste minnet är nog när jag och Jocke satt på Skype och skrattade åt Fredriks korkade åsikter om scifi vs fantasy och det underbara svar han fick av Holmberg. Fredrik hade skrivit Varför riddarborg när rymden finns och Holmberg hade svarat med Till försvar för Fantasy. Två helt fantastiska inlägg!

Det var faktiskt på skämt jag började hetsa Jocke att skriva ett inlägg som tog ståndpunkten att realism var det enda riktiga. Jag vek mig dubbelt av skratt i flera timmar och fick inget gjort på jobbet den dagen. Det enda jag gjorde var skypa med Jocke och skratta så tårarana sprutade. Resultatet blev Scifi och fantasy är skräp. Sedan lät jag Jocke stå i förgrunden och ta all skit, trots att jag skrivit en stor del av inlägget. Min attityd till det hela kan ni se i en av kommentarerna. De fanns till för att underhålla mig. Jag har aldrig skrattat så mycket som den dagen. Efter det började vår hemliga kampanj: Mer Holmberg på Spelkriget.

Jocke

Innan jag tar mig an mitt bästa minne från senaste året måste jag börja med att tacka. Tack ni underbara läsare för ert engagemang och de många underbara kommentarerna. Fredrik, Frances, Mattias och, icke att glömma, Saga. Tack för att ni står ut med mig. Jag vill också rikta ett tack till min sambo Ida som alltid stöttar och hejar på mig.

Mitt minne är från förra helgen. Då de flesta av oss möttes upp hemma hos Fredrik med våra respektive. Födelsedag, middag, snack och en himla massa skratt.

Att jag genom Spelkriget funnit underbara vänner är det bästa som hänt under det gångna året. Visst är Spelkriget som sida viktig för mig men när vi en dag lägger ner hoppas jag att vår vänskap består.

Holmberg

Jag är ju tämligen ny här på Spelkriget så även om jag inte firar ett år PÅ Spelkriget så firar jag ändå ett år MED Spelkriget. Vid en första anblick kan man ju undra varför den här bloggen blev en av de jag följde och kommenterade mest på. Jocke och Fredrik skriver om konsollspel jag inte spelat och Frances skriver om böcker jag inte läst… Men de skriver också bra, personligt och analyserande på ett sätt som fängslar mig.

Så med tanke på att det här var min favoritblogg är det kanske inte så konstigt om jag säger att det bästa minnet för min egen del var när det trillade in ett mail i inkorgen som innehöll mitt alldeles egna login till Spelkriget. If you can’t beat them… Join them!

Fredrik

Det finns mycket att säga om Spelkriget. Som tidigare nämnts så är mycket av det som är Spelkriget inte bara det som händer på bloggen utan även det som händer bakom kulisserna. När baletten är över och vi kämpar med för trånga skor, vem som ska ha huvudrollen och framför allt vem som är mest lik Natalie Portman. Detta har lett till en rad interna smeknamn. För det mesta på undertecknad. Namnen har kommit och gått, men kvar verkar ändå Nazi-Malmer stå, givet för min ständiga, nästan sjukliga, drift efter perfektion i allt ifrån bildval till stavfel. Många gånger har jag lagt in mitt veto mot inläggsbilder som har brutit mot allt som är rätt och riktigt. Det går inte att posta en bild på pip-boy med aspect ration 1,333 när det ska vara 1,778! Det finns gränser för vad man kan stå ut med!

Men man kan inte alltid jaga dubbla mellanslag och lågupplösta jpeg-artefakter. Ibland måste man skriva också, och det är här min favoritepisod under hela året kommer in. Något som format det som jag anser är Spelkrigets själva essens och kärna. Själen, om du så vill. Jag talar såklart om den beryktade Soffastriden. Med en elegans som aldrig förr eller senare har hörts i universum satte jag Jocke på plats och bevisade en gång för alla tidsåldrar att den slutgiltiga måttstocken för spels kvalité ligger i hur de behandlar sina soffor. Jag fick också slutligen rätt. Till och med Jocke erkände till slut att Resistance 3 var ett roligare spel än Uncharted 3, trots all hype för den sistnämnda. Årets höjdpunkt var ett faktum.

Kommentarer

 1. Pär skriver:

  Som en liten kommentar till Fredriks (i mitt tycke något överdrivna) nazi-smeknamn; själv har jag blivit kallad språknazist när jag påpekat lite för många särskrivningar och de/dem-fel på Feber… Så stå på dig, Fredrik – du vet att du har rätt! :D

 2. Fredrik skriver:

  Tack Pär, men i mitt fall handlar det inte bara om språkpolis utan även en hel del visuell strikthet. Allt ifrån hur bilder ser ut till hur styckeindelning ser ut rent visuellt. Jag har blivit lite mindre hysterisk på sistone, men det är mest för att jag inte haft ork att ändra på varenda bild dessa stollar postar. Men tro mig. Jag har velat göra det. Make no mistake about that! :)
  Fredrik bloggade nyligen: Kärleken till storspelens storspel

 3. Joakim skriver:

  Fredrik: Viljan finns där, men sakta men säkert har vi tröttat ut dig!
  Joakim bloggade nyligen: Bestäm ämne, vinn Xbox-prylar!

 4. Oskar Källner skriver:

  Tack själva!

  Ni är ett underbart gäng!
  Och spelkriget är en superskön spelblogg.
  Ni är helt enkelt fantastiska.
  Puss och kram!
  /Oskar

  Och Nazi-Malmer. Stå på dig! (1.333 aspect ration? Vad tror dom?) ;-)
  Oskar Källner bloggade nyligen: Drömmar om Dune

 5. Pär skriver:

  Fredrik: Absolut, det visuella är minst lika viktigt, jag ville absolut inte förringa den biten! :P

 6. Ina skriver:

  Jag har nog inget sånt där specifikt minne (förlåt!) men jag älskar denna blogg och hoppas verkligen det blir minst nåt år till <3 Men det vet ni ju redan :)
  Ina bloggade nyligen: Den obeskrivliga hypen

 7. Henrik.K skriver:

  Stort grattis till er. Ni är utan tvekan min favoritblogg och borde vara hela Sveriges.

  Mitt favoritminne från det året är helt klart soffstriden. Mer sådant tack! :)

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost