Professor Rayman
3

Professor Rayman

Rayman Origins
Rayman, den gamla favoriten är äntligen tillbaka i ett 2D äventyr efter att ha fått fightas med de jobbiga kaninerna i Raving Rabbits -serien. Och som han är tillbaka! Sambon och jag lirade dryga timmen igår och kunde inte sluta skratta.

Visst känns formeln igen från exempelvis New Super Mario Bros Wii. Du kan spela upp till fyra samtidigt och dör någon kan du lätt få dem tillbaka genom att nudda den bubbla de hamnar i. Oavsett om formeln är densamma på ytan känns Rayman fräschare, roligare och framför allt ljuvligt högupplöst! Grafiken är spektakulär, banorna intensiva och kontrollen sådär lagom responsiv. Kort och gott vill jag bara ha mer!

Risken känns överhängande att detta dyker upp någonstans under Årets spel, så bra känns det!

Professor Layton and the Last Specter
Layton och hans äventyr har alltid legat mig mycket varmt om hjärtat så när en ny del släpps dammar jag åter av min DS, så även denna gången. För er som inte är bevandrade med professorn så är spelen lite förenklat en stor knep och knåp låda som med hjälp av en underbar historia utmanar dig som spelare.

Även om jag alltid har tyckt att pusslen i Layton roat så har de inledande timmarna inte bjudit på speciellt mycket nytt. Det handlar precis som tidigare om att flytta ut objekt ur labyrinter, matematiska problem och andra klurigheter. Turligt nog är det inte därför jag spelar Laytons äventyr utan det är handlingen som jag vill uppleva.

I The Last Specter får vi följa med Layton på äventyr innan han fått Luke som sin eviga följeslagare. Precis som de tidigare spelen känns historien intressant och bjuder säkerligen på några intressant förvecklingar mot slutet.

Äger du en DS och inte upptäckt Layton? Då är det dags nu! Har du som mig redan hittat honom så sitter du säkert och myser med detta äventyr närhelst du får chansen.

Kommentarer

 1. ackreman skriver:

  Underbart att när det är som kallast och som mest ogästvänligt utomhus, då släpps några av de mysigaste titlarna i år. Har inte 3DS men kan tänka mig att man får den mysfaktorn i magen som i de förra spelen. Rayman: Origins däremot har jag, hunnit spela i någon timma, och är redan helt såld. I vinter borde alla få sin värme ifrån den lilla benlösa gubben Rayman och mysa i det varma skenet från TV-apparaten där han hoppar runt med sina vänner.
  ackreman bloggade nyligen: Persona 4 – En intervju med mig själv

 2. Familjenspel skriver:

  @Ackreman: Layton är inte till 3DS utan bara till DS.

 3. Ina skriver:

  Åh Rayman <3 När jag var liten och "polarna" spelade Mario var det hem till Rayman jag längtade :D

  Dags att plocka upp de två senaste Laytonspelen också. Bara tagit mig igenom de två första. För många bra spel :( Hej i-landsproblem deluxe…

  Gillar att läsa sånahär korta intryck. Blir inte för ingående eller djupt utan förmedlar bara "Jag tyckte om det pga detta" eller motsatsen på ett enkelt sätt :)

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost