Sökte jobb på Spelkriget
17

Sökte jobb på Spelkriget

Hur i hela friden kom det sig att jag skriver här på Spelkriget? Jag är lite förvånad själv. Jag skulle ju bara börja med ett tidsfördriv under tiden jag var föräldraledig. Men nu har jag ett av de roligaste ”jobben” jag någonsin haft. Så här såg min arbetsansökan ut till denna tjänst som bloggskribent på Spelkriget.se. Jag fick jobbet direkt (nepotism iofs, men ändå).

CV och Personligt brev

Frances Blaxell
Stockholm
April 2011

Presentation
Hej! Jag heter Frances och har precis fått reda på att ni ska starta en blogg som heter Spelkriget.se där det kommer bloggas om spel och andra geekigheter som hör till eller tangerar spelvärlden. Jag är väldigt intresserad av få vara en del av er då jag själv precis har börjat blogga. Min första blogg Scroll Down startade jag som tidsfördriv under min föräldraledighet och där har jag skrivit om allmänna nörderier som spel, böcker och TV-serier. Jag blev sedan headhuntad av bloggen Familjenspel som drevs av Jocke och hans dotter Saga (kändis från Press2Play) och tackade snabbt ja till en position som skribent där.

Jag tror jag kan tillföra en extra dimension av nörderier, geekighet, tjejighet och bidra med både djup och trams i en härlig blandning. Jag är bokmal, nörd och gamer. I min framtidsvision och mål ingår det att få tid att spela alla spel på min skämshög och någon gång i framtiden få uppleva ett spel där jag får möjlighet att utvecklas personligen och karaktärsmässigt.

Jag äger just nu en Wii men önskar mig en Xbox. PC-spel är annars min speciallitet.

Speciella färdigheter
God erfarenhet som egen projektledare för PC-spel och installationer av dessa. Erfarenhet av användandet av moddar och add-ons. Stor insikt i mainstream nördkultur och utövare av dessa nörderier själv. Jag är en även en forum-lurker av högsta kvalité.

Erfarenhetsbredd
Som projektledare har jag ansvarat för implementeringen av moddar på min PC till olika spel, vilket har inneburit samordning, ledarskap och att se till att projektmålen uppfylls. En del buggrapportering och trollning av forum har även ingått i dessa arbetsuppgifter.

Gått ett antal vidareutbildningar genom olika walkthroughs och FAQ:er.

Anställningar Genomspelningar
Som ni förstår är detta inte en komplett lista av jobb spel utan jag har tagit med de som jag tror har format mig som gamer.

2004 – 2007 World of Warcraft
Jag arbetade främst med grupparbeten som innebar 40-manna raids för endgame. Men jag hade även stort individuellt ansvar för att farma och preparera pots och andra items inför alla raids. Jag blev expert inom följande yrken: fiske, läderarbetare, matlagning, örter med mera. Här jobbade jag dagligen sociala skills över chat och voice.

2001 Fallout 2
Överlevnads camp 2001 gjorde mig förberedd och expert på hur man ska överleva ett kärnvapenkrig. Jag lärde mig att rollspel inte behöver vara pluttegulliga och sockersöta för att tilltala mig. Jag arbetade mycket för att utveckla mina sneak-skills men det slutade ändå med att jag köttade och älskade varenda sekund. *pewpewpew* /buffout/stims *pewpewpew*

2000 – 2011 The Sims Serien PC
Swebsi madoo, madoof napso! Etne condoroley, yargbo bay tazzle. Shawbo glub sa dooga?

2000 Thief II: The Metal Age PC
Jag jobbade i den undre världen. Här kunde jag äntligen skilla up utan att kötta. Passande nog var min första kopia en piratkopia. Som tur var så lärde jag mig här att faktiskt gå och KÖPA spelet för jag älskade det. Vilket jag gjorde. Min piratkarriär var över. (Napster dog ju så jag kom inte åt något på ett tag. ;-) )

1998 X-Files Game PC
Jobb som agent på FBI. Hanteringen av 7 st olika CD-skivor var ett problem som jag snabbt bemästrade.

1997 – 2000 Super Mario 64 på Nintendo 64.
Jag arbetade här som projektledare och planerare för att hjälpa Mario hitta prinsessan. Ett farligt jobb som krävde många liv men jag tjänade många mynt och fick alltid en guldstjärna som belöning. Handkontrollen blev ett spelbart spel-verktyg.

1995 Backpacker PC
Tog ett sabbatsår och reste runt hela jorden. Inte första gången jag arbetade med PC men första gången jag fick testa att spela windowsspel och CD-skiva. Jag lärde mig PC och förstod genast fördelarna med detta kraftfulla verktyg.

1990 SimCity DOS PC
Jag arbetade ett tag som borgmästare. Här upptäckte jag mitt kall och efter detta blev jag simulation-sucker för alla framtid. Multitasking är en skill jag utvecklade här.

1985 The Dallas Quest på Commodore 64
Här arbetade jag med disketthanteringen. Piratkarriär med byte av diskettspel började. Jag är ingen främling en denna mörka sida av vårt område. Tangentbordet var spel-verktyg.

1984-88 Sommarjobb Donkey Kong Game & Watch
Handhållet spel med två skärmar. Förmågan att planera i förväg utvecklades och jag har fått snabba fingrar.

1980 Pac-Man Arcade
Mitt första sommarjobb på båten från Göteborg till England i många timmar.

Formella kvalifikationer
Grundskola: Jag kör alltid igenom tutorial-delen av ett spel och läser manualer noggrant. Gymnasieutbildning: Jag har kört igenom en hel del walkthroughs för rollspel och är speciellt Baldursgate och Grim Fandango certifierad.
Universitet: 120 poäng i power leveling med inriktning mot twink.

Språkkunskaper
Svengelska, flytande
1337-speak och gamer lingo, flytande
Simlish, endast tal

Referenser
Lämnas på begäran.

Personliga uppgifter
På fritiden är jag aktiv på Twitter och andra socialamedier. Jag tränar också på gym och läser ständigt (eller lyssnar på ljudbok). Jag är gift och har två barn.

Kommentarer

 1. Ludde Lundblad skriver:

  Om du vill klättra på karriärsstegen, vet jag åt vilket håll du kan maila dit CV ;)
  Ludde Lundblad bloggade nyligen: Söndagslistan: Tv-spel som förändrade mitt liv

 2. Spel-Malmer skriver:

  @Ludde: Varför skulle hon vilja klättra neråt? ;)
  Spel-Malmer bloggade nyligen: När ingenting finns kvar

 3. Ercarret skriver:

  Haha, läckert! :D

  Nu vill jag ha Jockes CV. Får man gissa? ”Jag dricker rödvin. Ibland bloggar jag. Men mestadels dricker jag rödvin. Blir starstruck av min egen dotter (känd från Press2Play!). Plz?”
  Ercarret bloggade nyligen: En djupdykning i grunt vatten

 4. Familjenspel skriver:

  @Ercarret: Precis så, fast mer fokus på vin!

 5. Frances skriver:

  Ludde, :)

  Escarret, Jag blir också starstruck av Saga. Jockes CV är lätt:
  Jag heter Jocke, jag dricker win… VIN. FTW!

  Fredriks är svårare:
  Jag heter Fredrik. Jag gillar soffor. Jag är djup och krånglig men jag förstår också hur tekniska saker funkar. Jag är språk-polis.

  Kanske? :)
  Frances bloggade nyligen: Till försvar av Femshep

 6. V o i dToucher skriver:

  [edit./transcript/editor-in-chief/ceo/spelkriget.se/policy/employee]

  I realize this moment may not be the most…convenient for a heart-to-heart, but I had to wait until your…friends were otherwise occupied… There was a time they cared nothing for Miss [indistinct]; when their only experience of humanity was a crow…bar coming at them down a steel corridor. When I plucked her from Black Mesa, I acted in the face of objections that she was a mere child and of no practical use to anyone. I have learned to ignore such nay-sayers…when quelling them…was out of the question. Still, I am not one to squander my investments, and I remain confident she was worth far more than the initial… appraisal.

  http://www.youtube.com/watch?v=ylyCY9srJGw

 7. J skriver:

  Hihi, roligt att läsa Frances!
  Dessutom skrattade jag högt (för mig själv) över din beskrivning av Fredriks CV i kommentarerna!!
  Haha, love it!

 8. Frances skriver:

  V o i dToucher, Nu när jag tänker efter så låter ditt nick lite creepy… nästan perverst. Från coh med nu så kommer jag alltid höra hans röst varje gång jag läser en kommentar av dig. O_o

  J, För att vara ärlig så borde han även skriva: Jag är ett geni.
  För han är oumbärlig för mig och Jocke. <3 :)
  Frances bloggade nyligen: Till försvar av Femshep

 9. V o i dToucher skriver:

  Sorry about that Francis. Vad gäller mitt nick kan du i fortsättningen istället tänka ”Touching the Void” – dvs på klättring och hur illa det kan gå ibland (Joe Simpson).

 10. V o i dToucher skriver:

  Frances: förlåt om jag skrämde dig, det var verkligen inte meningen! När jag läser igenom ditt CV så blir jag imponerad och intresserad. Jag har ju gått ungefär samma väg igenom spelhistorien men besitter inte samma minne som du. (Jag gick över från PC och från modders/fuskare till xbox). Commodore 64: kan du komma ihåg andra spel? Jag minns att det fanns ett RPG t.ex.

 11. Frances skriver:

  V o i dToucher Det var kanske ett dåligt av mig att skämta om ditt nick istället. Förlåt jag kunde inte låta bli. :) Man lyckas inte alltid vara rolig (fast jag garvar ofta rått åt mina egna skämt). Som nu… Kan inte sluta fnissa åt ditt nick. Jag har ju sett dig här flera gånger men det är första gången jag tänkt på att man skulle kunna tänka sig ditt namn… lite snuskigt sådär. Det är min Brittiska gen som kickar in och helt plötsligt kan allt tolkas till något snuskigt.

 12. V o i dToucher skriver:

  Det är OK Frances. Du är inte den första utanför klätterkretsen eller inom det engelsktalande som missuppfattar det så. Det är lätt att bli naiv (dvs. jag) och det engelska språket är ibland begränsat där människors fantasi är desto större. Ibland har jag tänkt att det behövs en organisation typ ”Avatarer utan Gränser” där också sådana som ”BikinGirl” och ”VoidToucher” kan skyddas… Men tro mig Frances – det är OK and no hard feelings…

 13. Krille skriver:

  Grymt CV! Riktigt underhållande läsning, och man blev nästan sugen på att knåpa ihop ett eget.
  Krille bloggade nyligen: Pandemia är sjukt kul!

 14. Frances skriver:

  V o i dToucher Det är uppskattat att du ansträngde dig så för att lägga en maffig kommentar ska du veta! Vi diggar sånt här på Spelkriget. <3

  Krille, DO IT! Jag förväntar mig en spel-CV på din blogg innan veckan är slut. :) (Alla som bloggar borde ha en)
  Frances bloggade nyligen: Till försvar av Femshep

 15. pixelviking skriver:

  *frustar av skratt*
  Du är så himla skön Frances!
  Den här idén är så himla bra att den borde ha varit min!
  pixelviking bloggade nyligen: 5 episka spel för smartphones & surfplattor

 16. Ina skriver:

  Åh vilken idé! Episkt :)
  Ina bloggade nyligen: Dalish Elf Mage

 17. Frances skriver:

  Pixelviking, tack! Jag skulle faktiskt gilla om fler bloggare skrev ner lite gaming-historia. Man får snabbt en uppfattning om vad de då bygger sina speluppleverler mot.

  Ina, tack! Du är också ÅSM! <3 Jag blev lite kär i din Dalish elf och nu är jag sur att man inte kan modda på Xboxen.
  Frances bloggade nyligen: Till försvar av Femshep

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost