Vecka 31: Tillbaka till framtiden
-

Vecka 31: Tillbaka till framtiden

Veckan som varit har gått i framtidens tecken här på Spelkriget. Det här med temaveckor verkar ha varit populärt, och det har även varit roligt för oss som bloggare, då det lockat fram lite annorlunda texter än vi är vana vid.

Men innan vi tittar tillbaka på våra texter om framtiden så vill vi slå ett slag för ett initiativ på Oskar Källners blogg där han uppmärksammar svältkatastrofen i Afrika. Vi som spelbloggare kanske ofta fastnar i en slags i-landsproblemsbubbla där vi diskuterar kantutjämning och texturupplösningar, men vi kände att det är rätt att även lyfta upp blicken lite och se på riktiga problem också. Så vi uppmanar nu våra läsare att eftersom ni får allt innehåll på spelkriget gratis utan reklam så skänk en slant till någon hjälporganisation. Det är bara att skicka ett sms.

För att skänka pengar till Röda korset:
Skicka AKUT TORKA till 72 900 för att skänka 100 kr.

För att skänka pengar till Rädda barnen:
Skicka 10KATASTROF (10 kr) eller KATASTROF (50 kr) eller BARN (200 kr) till 72 950

För att skänka pengar till FN-organisationen UNHCR:
Skicka FLYKTING (100 kr) eller FLYKTING 50 (50 kr) till 72 970

För att skänka pengar till Läkare utan gränser:
Skicka LIV till 72 970 (50 kr)

Om du själv är en spelbloggare så hoppas vi att du också hoppar på initiativet och uppmanar dina läsare att hjälpa. Tack.

När framtiden redan är historia

Veckan inleddes med att Frances skrev om Philip K. Dicks bok ”Do Androids Dream of Electric Sheep?” Ytterligare en text om en Sci-fi-bok? När får vi läsa en text om kärleken till Christer? Eller kanske om det mer givna, kärleken till Familjenspel!

Den mänskliga revolutionen

Fredrik fortsatte veckan men en vägg med text om, ja var det verkligen någon som orkade läsa hela det där? Tydligen fann en massa människor det intressant då kommentarerna välde in, troligtvis handlar det bara om sympatikommentarer.

Final Fantasy XIII – Dagboken Dag 3

Så kom då den underbara Familjenspel, honom kan man alltid lita på, och levererade något intressant till den här sidan. Detta gjorde han genom en text som inte handlade ett dugg om framtiden. Han är bara för häftig för sitt eget bästa den där killen!

Är framtiden alltid dyster?

Efter att kommit in och dominerat drog de övriga sig tillbaka för en överlägsen walkover den här veckan (som alltid) för Familjenspel. Denna gången ställde han frågan om varför nästan alla spel/filmer/serier utspelar sig i dystopier nuförtiden. För det kan väl inte vara så att han har fel?

Framtidsvärldar vi älskar

För att veckan skulle bli komplett piskade den underbara Familjenspel Spel-Malmer över ryggen och fick honom att bidra till en gemensam text om fantastiska framtidsvärldar. Ett lyckat samarbete där vi alla vet vem som höll i piskan och vem som stod gråtandes med blödande rygg när det hela var klart. Det florerar rykten om att Spel-Malmer tagit åt sig hela äran kring detta inlägg, att han skulle räddat ett sjunkande skepp. Detta vill Familjenspel starkt dementera med ett ord: TROLIGT!

Framtida skitsnack

Veckan avslutades med att Spelfokus kom ut med sitt sista sommaravsnitt där temat var just framtiden. Vem var med där då och styrde upp? Jo såklart den fantastiske Familjenspel, och ja så var det ett par andra semi-duktiga killar och tjejer. (Love you guuuuys!)

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost