Överförväntanspel, tack!
8

Överförväntanspel, tack!

Inlägget nedan är skrivet av den yngre delen av familjenspel, där vår egna Saga gör bloggdebut.

Jag  har tänkt på många saker i mitt liv men på sista tiden jag bara (nästan) tänkt på en sak: Sims 3. Så i det här inlägget vill jag tala om Sims 3.

Min första tanke var varför det inte finns några buggar i Sims 3, sedan kom jag ihåg en bugg som jag råkat ut för men det är allt. Den här buggen jag råkat ut för tänkte jag mycket på, men det var ju ändå bara en enda det finns  tydligen många fler än den jag stött på (och det vet jag bara för att pappa sökte upp en hel sida  på internet) så jag är lyckligt lottad. Den bugg jag träffade på var att jag inte kunde gå och mata babyn, otroligt irriterande! Barnet höll nästan på att bli omhändertaget av socialen!

Nästa tanke som slog mig var hur många expansioner det finns, och hur mycket tid som utvecklarna har lagt ner på det. Expansioner där man blir vampyr, får nya jobb, m.m. var behövligt och mycket talade för The Sims utveckling såhär långt. Min favorit expansion är det relativt nya expansionen Leva livet.

Spelet Sims medeltiden (som är ett fristående spel) var inte så bra som jag hade förväntat mig. Allt annat med Sims har jag tyckt om men detta var en besvikelse. Visst det var ganska bra men det var inte vad vi (åtminstone jag) var vana vid. Jag är van vid överförväntan-betyg när jag spelar ett nytt Simsspel, att bli översköljd av lust att spela mer när pappa tvingar mig att sluta.

Det som gör sims serien såååååååååå bra  är att man lever som en gud som bestämmer exakt  vad som ska hända (nästan) eller fantisera om vad som händer i framtiden. Det gör Sims till (enligt min mening) värdens bästa spel.

Så Sims Medeltiden var alltså en stor besvikelse för mig. Nu står alla som älskar Sims och väntar på nästa spel, något som vi såklart hoppas kommer bli ett överförväntanspel! Tack!!!!

Kommentarer

 1. Aftonstjaerna skriver:

  Härligt att få läsa något från den vettiga delen av familjenspel :P

  Maxis är ju ett mycket hängivet PC-spelföretag och ger mycket kärlek till sina alster. Genren gudsspel är en av mina favoriter också. Spel som Dungeon Keeper, Theme Park och Black and White är helt fantastiska. Har du testat Black and white? Tror du skulle älska det ;) Jag må vara barnslig, men det finns inte mycket som slår sekvensen där ens olydiga varelse sätter sig och bajsar på en byinvånares hus så att det rasar sönder :)

  Hoppas att få läsa mer från dig!
  Aftonstjaerna bloggade nyligen: Spelet som förstörde Zelda

 2. Elin Ekberg skriver:

  Saga, den här var definitivt en överförväntantext. Du är bara så gryyyym.
  Hoppas du tar dig tid att skriva mer om dina tankar från the Sims 3
  snart igen.

  / Elin Ekberg
  Krönikör och recensent i LEVEL.

 3. Äntligen så kommer det en vettig skribent på den här sidan. ;)

  Jättekul. Hoppas definitivt på fler inlägg ifrån dig :)
  Henke (spelgubben) bloggade nyligen: Jag hatar att förlora

 4. Familjenspel skriver:

  Tack tack snälla!!!!/saga

 5. Mattias skriver:

  Sims Medeltiden gjorde nog inte någon glad. :(

  Men bra skrivet! :)

 6. Ina skriver:

  Saga! Hej! :D Jättebra inlägg ^^
  The Sims 3 har faktiskt väldigt få buggar för att vara ett så himla stort spel. Inte tänkt på det förut.
  Jag längtar så HIMLA mycket efter Pets, husdjursexpansionerna har varit mina favoriter till både ettan och tvåan. Jag vill ha det nununu! Längtar du lika mycket?

  Jag gillade faktiskt Medeltiden. Jag förväntade mig inte Sims 3, det får jag ju av Sims 3, utan nåt helt annat.. vilket var vad jag fick. Det var kul på sitt sätt :) Men nej du har rätt, det var inget överförväntanspel!

 7. Johan Olander skriver:

  Fint skrivet Saga! :)
  Om pappa vill att du ska sluta spela så är det för att han inte förstår vad spel handlar om ;)
  Johan Olander bloggade nyligen: En film från Drawrace 2

 8. JeppeJoy skriver:

  Saga – du är bäst! :)

  Visst är det härligt när ett spel får en att tänka på det även efter att Jocke tvingat en att stänga av? ;)

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost