Flopparna på E3
9

Flopparna på E3

För ett par dagar sen listade jag det som var årets toppar på E3, självklart finns det saker man är mindre nöjd med när det gäller E3 och det ska också lyftas fram. Så här har ni min topplista på årets E3 floppar.

5. Microsofts Kinect-fokus

Jag förstår i grund och botten att Microsoft är stolta över sin Kinect, och det bör man väl vara när det är den teknikprodukt som sålt snabbast i hela världen. Det som jag personligen tyckte var lite trist var Microsofts överdrivna fokus på Kinect-titlar under sin E3-konferens. Det var antingen rena rörelsespel eller stöd för rörelsefunktioner i hardcorespel, det blev väldans trist och tjatigt i längden Microsoft.

4. Inget Alan Wake

Det hade sagts att Alan Wake skulle visas upp i någon form. Först hade snacket varit att det skulle komma ett Alan Wake 2 för att sedan vridas över och kallas Alan Wake: Night Springs och vara någon form av Kinect-titel vilket jag ändå kunde acceptera bara jag fick mer Alan Wake. Vad fick vi då se? Inte ett skvatt, en stor besvikelse!

3. Väldigt lite nytt till Wii

Det är över nu det blev tydligt på E3. Nintendo har gått vidare och lämnar nu sin succé Wii att sälja vad den sälja kan på de spel som redan finns ute eller är på väg. Efter Nintendos konferens kan jag inte påminna mig att jag såg något Wii-spel som visades upp. Jag har säkert fel men det var åtminstone inget som Nintendo la fokus på. Tack och hej Wii, det är över nu.

2. Inget Battlefield 3 på konsol visades upp

I höst släpps Battlefield 3 och vi har ännu inte fått se något från spelet spelandes på en konsol, därför hade jag mina förhoppningar att detta kanske skulle ske nu på E3. Så blev inte fallet och jag måste säga att det vore intressant om DICE nu kunde släppa något så vi konsolspelare kan få se vad vi har att längta efter och hur spelet står sig mot Crysis 2 eller för den delen nya Call of Duty Modern Warefare 3. En klar besvikelse att inget visades upp var det i alla fall.

1. Project Café visade sig vara Wii U

Den största besvikelsen av dem alla måste ändå varit Wii U. Innan E3 snackades det om monsterkonsol, Nintendo skulle nu vara ikapp Sony och Microsoft i prestandarad alla jublade och såg fram emot det nya. Visserligen verkar det som vi får just detta, men det var inte vad Nintendo la fokus på utan istället fokuserade man på den stora kontrollen med en inbyggd skärm. Själva konsolen visade man inte upp mer än i periferin. När det sedan stod klart att man enbart kunde spela med en sådan kontroll per konsol blev i alla fall jag enormt besviken och hela Project Café mynnade ut i att jag som åskådare satt med fler frågor än svar när Nintendos E3-konferens var över.

Kommentarer

 1. EmmyZ skriver:

  En annan flopp är, om du frågar mig, brist på information om The Last Guardian. Det är ju knäpptyst nu. Kom igen, ge oss i alla fall en ny skärmdump?

  Sen håller jag kanske inte med om att Wii U är den största floppen. Eller, ja hm kanske. Men lite spännande är det tycker jag. Jag gillar deras idé om att man kan fortsätta spela när någon annan vill ha teven (även om jag själv inte har det behovet eftersom jag har teven för mig själv ^__^) och att den kan användas för extra funktioner. Något som kan bli användbart främst i rollspel där i alla fall jag saknar närheten till olika val och menyer som du lättare har på din PC. Fail är dock att den streamar från konsolen vilket innebär att du inte kan plocka med dig kontrollen på stan. Då hade vi snackat revolution!

 2. Tommy Håkansson skriver:

  Håller med om det mesta, men hade nog lagt Microsofts konferens högre på listan. Att man riktade så pass stor del av konferensen till en så väldigt begränsad skara (amerikanska kinect-ägare) är inte okej.

  Nintendo failade nog mest enligt mig också, men det är nog för att Nintendo är de enda jag bryr mig minsta lilla om på E3. Helt otroligt att de inte visade upp ett enda nytt Wii-spel och bara ett enda nytt 3DS-spel (vet inte om man utannonserat Luigi’s Mansion förut, men tror inte det).

  Men hej då Wii?
  Nja. Så fort Skyward Sword satt pricken över Wii. :]

 3. Ercarret skriver:

  Jag håller med om det mesta. Däremot tycker jag att kritiken mot Microsofts presskonferens är lite missriktad (även om jag resonerade ungefär likadant efter presskonferensen). Till skillnad från förra året – då Kinect tog så mycket utrymme att allt annat näst intill sopades under mattan och överhuvudtaget inte fick någon plats – så fick allt som Microsoft hade att visa upp plats att visa upp sig på. Jag saknade The Witcher 2, men utöver det fick vi se Gears 3 och Halo 4 och (visserligen Kinect-användande) Forza 4 och Fable: Journey. Plus lite tredjepartsspel.

  Microsoft visade upp alla sina trumfkort, men de räckte inte. Det, och inte den övriga Kinect-fokusen, är nu i efterhand det som störde mig. Om Halo 4, Gears 3 och de andra 360-spelen hade knockat mig/oss så hade vi inte haft den här diskussionen. Men det hände inte, och nu har vi den här diskussionen.

  Inget Alan Wake: Remedy har ingen utgivare för spelet – antagligen för att Microsoft är lite ängsliga efter första spelets mottagande – så det fanns ingen presskonferens att visa det på. Det hade ju varit ett lite ballt PR-stunt om de kommit till E3 ändå och visat upp spelet och därigenom börjat bygga hype för att få någon utgivare att hoppa på projektet – men icke. Jag håller med: synd. Även om jag inte direkt höll andan.

  BF3: Men de visade ju upp en sekunds PS3-gameplay! Fråga Malmer.

  Wii övergivet: Jag tror att det är lite överdrivet, eftersom det förmodligen är 18 månader tills Wii U lanseras. Om de slutar stödja Wii nu så kommer intresset för Nintendo förmodligen ha svalnat rejält tills dess att Wii U faktiskt släpps. Åtminstone resonerar jag så – men man kan ju inte förneka att det är dåligt med Wii-spel både för tillfället och i den närmaste framtiden.

  Wii U: Jag håller med. Deras presentation var otroligt intetsägande. Avsaknaden av NÅGOT SPEL ÖVERHUVUDTAGET gjorde ju att det blev väldigt svårt att få något grepp om såväl konsolen som kontrollen. Teknikdemonstrationer utan någon faktiskt spelgrund blir lätt 1) överhypande eller 2) intetsägande. Wii U:s demonstrationer föll under den andra kategorin. Jag var också rejält förbryllad efter konferensen, och det kändes inte som att Nintendo visat upp någonting som kändes intressant för mig som konsument. Och då har jag ändå gått runt och funderat på om jag ska köpa en Wii ett tag, och var inför E3 rejält pepp på att se vad Project Café var för någonting.

  Jag tror att Nintendo tog skada av att så mycket läckte för tidigt, vilket fick alla att börja hypa konsolen utan någon konkret information, vilket i sin tur (när Nintendo inte visade något intressant) ledde till ett enormt antiklimax. Det, eller som Tommy på Svampriket spånade, att konsolen stressvisades fram pga ryktena trots att det inte riktigt var planerat.
  Ercarret bloggade nyligen: Olika synvinklar- del 2

 4. Familjenspel skriver:

  Emmy: Ja jag hade hoppats att den varit bärbar, men då hade Nintendo börjat konkurrera med sig själva. Det hade annars varit grymt att säg köra ME3 på Wii U och ta med sig minispelet när man samlar mineraler i sin bärbara och köra det där..

  Tommy: Just ja, Broken Sword, men innan eller efter det? Vad kommer?

  Ercarret: 1sek!! OMG! Den missade jag :P

 5. Jag ser grymt mycket fram emot Wii U. Flerspelsslägen har aldrig varit nått för mig men den här kontrollen öppnar möjligheter för singelplay så dte heter duga…

  Sen blev jag mest ledsen över att Ubisoft sa att Beyond Good & Evil 2 inte skulle komma ut under den här generationen

 6. Robert skriver:

  Bra lista. Hade dock velat se kinect-fokusen på högre placering med samma argument som Tommy.
  Sedan tycker jag att Alan Wake var grymt överskattat. Väldigt enformigt spel som aldrig gjorde mig berörd. Saknade inte en uppföljare till det, men smaken är ju som baken som sagt. Tycker istället man kunde haft med spel som man visste var på väg, men som inte visades alls, ex som EmmyZ skriver ;) .
  Ercarret har en poäng att det visades annat. Däremot så måste jag säga att Halo 4 trailern inte var något att hänga i julgranen. Mest till för att göra alla fans våta i brallan. Sedan var det ju så att det i slutänden inte var tillräkligt ändå, så vi har nog gemensamma åsikter.
  Sedan är det ju så att det är spelsmaken som styr mkt ifall man gillade konferensen eller ej.
  Robert bloggade nyligen: E3- Intrycken från Sonys presskonferens

 7. Anton skriver:

  Tycker det är väldigt orättvist att lägga Wii-U som största floppen på E3. Yes, jag håller med att namnet suger. Yes , vi vill ha specs. MEN, testade du någon utav spelen man kunde lira runt E3? Det känns så jävla typiskt att DIREKT supersåga Wii-U. Jag blev också besviken. Men Största floppen? Aldrig någonsin.

  Jag tycker ny hårdvara är asroligt, vare sig det är skit som jag inte bryr mig om (Vita) eller sånt som jag faktiskt var hype över (nästa Xbox, PS4). JAg tycker man ska uppmuntra när det försöks göra något nytt. Här levererade Nintendo till hundra procent. Det är nytt, det ser inte ut som direkt något annat.

  Sony och Microsoft ska ha smällar på fingrarna som spelar safe och väntar in varandra för att försöka få övertaget till nästa generation. Det påverkar oss spelare som får dras med skitgamla konsoller. Där har du den största floppen: Inget direkt nytt från MS eller Sony.
  Anton bloggade nyligen: Samlandet av stål fortsätter

 8. putte skriver:

  Anton: Vore nog rätt dumt av Microsoft att visa upp en ny konsoll nu när 360:n säljer bra och dom börjar känna pengar på konsolen.
  Skulle man visat upp en ny maskin nu så finns risken att nuvarande konsol tappar i försäljningen då många tänker ”väntar på nästa”.

  Självklar skulle jag vilja se nytt från MS & Sony men att få välja att se en konsol som inte kommer släppas på länge och göra som Nintendo och inte visa upp några spel eller få se en nästa färdig produkt samt spel som körs på den så väljare jag det senare alternativet.

 9. Anton skriver:

  Putte: jag håller med dig där också. Och även jag förstår att det handlar om pengar. Och det är egentligen fine. Det jag menar helt enkelt, är att jag inte skulle sätta Wii-U som den största floppen med tanke på att det fanns mycket värre saker på E3 än just den konsollen. Men även jag blev besviken. Trots allt. Dock inte total flopp-status :)
  Anton bloggade nyligen: Samlandet av stål fortsätter

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost