Årets spel. Plats 4
6

Årets spel. Plats 4

Limbo

Utvecklare: Playdead
Utgivare: Microsoft Game Studios
Släpptes: 21:a juli

Vad skriver man om ett spel som jag redan sagt så mycket om? Vad skriver man om ett spel som är oerhört enkelt i sin spelmekanik, ingen tydlig story och enkel, men snygg grafik?

Det bästa är nog att inte säga särskilt mycket. För Limbo är ett spel som skall upplevas. Det skall, likt nästan alla spel, spelas i ett lagom mörkt rum med minimalt med andra störande ljud. Sedan skall man bara supa in atmosfären och låta fantasin flöda fritt i vad som har hänt.

Med de orden lämnar jag dig, kära läsare, till att antingen minnas dina äventyr i Limbo eller, om du inte spelat det, gå och ladda ner spelet och uppleva det själv. För det är en speciell upplevelse som gör att det förtjänar min fjärdeplats.

Det här inlägget är en del av den gemensamma satsningen ”Årets spel enligt svenska spelbloggar”, där varje dag, fram till julafton, deltagande spelbloggar var för sig utser en vinnare i en förutbestämd kategori. Idag har följande bloggar utsett vinnaren i kategorin ‘Årets spel. 4:e plats’: Aftonstjaerna, Ariez, BitGarden, Bloggonoid, EmmyZ, Familjenspel, Kraid, Lunandrez, Megastorm, n00b schoolbus, Onlajn, Pixelviking, Savepunkt, Spel på allvar, Spel-Malmer, Spelgubben, Spelografi och Spelvärldspareringar.

Kommentarer

 1. Familjenspel skriver:

  Så skönt att se att fler vågar ta med ett XBLA spel på årets bästa listorna, på något sätt känns det alltid som dom eller bärbara spel aldrig kan vara med på sådana listor, bara för att dom inte är storproduktioner… Kul!

 2. Oskar Källner skriver:

  Yes! Limbo kan aldrig få för mycket kärlek! :-)

 3. Lunandrez skriver:

  Limbo även här alltså, det fortsätter gå bra. Känner på mig att någon lär ha med det i topp-3 också. Kanske även som det bästa spelet på något ställe? :)

  @Familjenspel: Visst känner man igen det. Jag har själv inte med något bärbart eller XBLA-spel på min topp-5 men det är för att de som letat sig in helt enkelt är bättre, inte för att man gör skillnad på storproduktioner och bärbara samt indie/XBLA/PSN-spel. Är spel bara bra nog har de all chans i världen att knipa förstaplatsen också! :)

 4. Har precis börjat spela Limbo. Ja, jag vet att jag antagligen är en av de sista på denna planet som tankat hem det :)

  Men jag kan säga att om jag spelat Limbo tidigare i år så hade det definitivt varit en het kandidat till många av mina goty-inlägg :)

 5. Jonas Andreasson skriver:

  Libmo! Sedär ja. Dags för mig att ta tag i det nu under julen, om jag hinner. Tyvärr finns det för mycket bra spel ibland för man ska hinna med allt! Men är det på toppen av din lista så måste det ju vara värt några timmar!

 6. NuYu skriver:

  @Lunandrez: Nu gjorde du just att mina förväntningar inför dina topplaceringar sjönk… :-(

  När jag berättade för min brorsa om att folk tyckte det var annorlunda att ta med nedladdade och indie-titlar på sin lista svarade han att det ju bara är de spelen som är bra. Detta samtidigt som han spelade Pac-Man Championship Edition DX. Jag var nästan beredd att hålla med honom. Nu vet ni vad som väntar på mina topplaceringar. Eller inte. ;-)

  Limbo är ett schysst spel. Inget som kommer i närheten av min topp fem, men ändå, ett schysst spel. Stämningsfullt värre.

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost