Linjen är tunn, rör dig inte utanför
9

Linjen är tunn, rör dig inte utanför

Just nu så är det Call of Duty Black Ops som spelas för fullt här hemma, under tiden jag spelar det så får jag mer och mer känslan av att jag springer en snitslad bana.

Visserligen så är det en visuell och actionpackad stig jag springer men med litet eller inget utrymme för kreativitet eller någon annan strategi än fullt ös medvetslös rakt in i fiendernas kulor.

Jag önskar inger sandlådelir likt Just Cause 2, jag önskar mig bara ett par olika möjligheter för att lösa de situationer som man hamnar i. Större möjligheter att flankera sina fiender och i förlängningen lite mer öppna ytor att röra sig på.

Med det sagt så längtar jag ändå tillbaka till ett riktigt riktigt grymt actionspel som på nästan alla punkter känns som ett klart bättre spel i singelplayer än vad Modern Warrfare 2 är! Att jämföra detta med Medal of Honor känns bara taskigt, det är olika ligor, högre level om ni så vill!

Kommentarer

 1. Spel-Malmer skriver:

  Det finns faktiskt fler möjligheter att flankera än vad man tror, men lite snitslad bana är det allt. Sen är det väl inget fel på MW2-kampanjen förutom längden och att det är lite smårörigt. Som blockbusteraction är det klockrent.

 2. Peter skriver:

  Jag gillar att det är otroligt linjärt.
  Det skapar en mer regisserad och filmisk upplevelse tycker jag.
  Jag behöver inte ha sandlådesstuket på alla spel och jag behöver inte ha möjligheter att kunna ta olika vägar i alla spel.

  Det är trevligt med många möjligheter men ibland tycker jag att det är riktigt skönt med ett spel där man inte kan gå fel och där det bara är action rakt fram hela tiden.

 3. Sebastian skriver:

  MW2-kampanjen är helt okej rent actionmässigt, men den fruktansvärt krångliga story som berättades förstörde en hel del av min upplevelse. Det tog en tredjedel av spelet för mig att bli förvirrad, och jag spenderade den sista tredjedelen med att helt ha missuppfattat en viktig twist bara för att narrativet var så oerhört krångligt. Vissa saker förstår jag fortfarande inte.

  Men, Black Ops. Jag blir så sur över att jag inte har pengarna att lägga ned på det spelet nu. Å andra sidan har jag väl inte tiden heller, men av någon anledning gör det mig bara surare. :P

 4. Peter skriver:

  Jag kan säga som så här att jag fattade i princip ingenting av Modern Warfare 2-storyn och jag fattade verkligen ingenting av Black Ops-storyn.
  De är jätteröriga tycker jag.

 5. Familjenspel skriver:

  Malmer: Håller med att på vissa ställen finns möjligheten då de lagt till korridorer på vardera sida om huvudstigen, typ. Hade önskat att det inte var fullt så linjärt som det är. Samtidigt så gillar jag spelet massor så det stör mig men det stör inte upplevelsen som helhet.

  Peter: MW2 storyn är grymt rörig med hopp hit och dit med olika karaktärer. BlackOps är ju väldigt fokuserad på en person med några få avhopp för att fördjupa storyn. Ett bra drag tycker jag.

 6. Sebastian skriver:

  @Familjenspel: jag har för mig att du klagade på Reach:s öppna slagfält? Vad kräver du för att bli nöjd! :O

 7. Familjenspel skriver:

  Ganska mycket tydligen ^^ Jag gillar linjära spel, hyllade Enslaved tex. Det Enslaved har är en variation i hur man tar sig an en strid, kombinerat med lagom stora ytor att strida på. Kombinera detta med en underbar historia och du har gjort mig nöjd. I Halo fick man ju leta efter fiender i vissa fall för att ta sig vidare ;)

 8. Familjenspel skriver:

  Samtidigt föll Halo på en ganska oengagerande story med personer man inte brydde sig om. CoD7 hat en rätt trevlig story men mindre variation i striderna. Ofta blir det att skjuta sen rusa mot checkpoint, det är lite synd.

  Med det sagt njuter jag av det hela fruktansvärt mycket ändå!

 9. Spel-Malmer skriver:

  Jag tycker det är superskönt med två superlinjära spel. Har spelat igenom Black Ops och Modern Warfare 2 (första gången) i följd nu, och jag måste säga att jag har inte jättestora problem att följa med i storyn. Enskilda händelser här och där kan vara lite förvirrande, och många människor vars namn man inte kommer ihåg, men i det stora hela hänger jag med och tycker det är awesome. Militärporr när det är som bäst.

  Sure, lite osmakligt i längden med så mycket glorifiering av USA:s krig, men på lite då och då behöver varje pojke och flicka uppfödd på Top Gun stilla sin Michael Bay-gen. Dessutom: HELIKOPTRAR!!!!!

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost