Topp fem, de bästa spelen till 360n.
15

Topp fem, de bästa spelen till 360n.

Som ett led i att ni våra kära läsare skall få lära känna oss på bloggen och mig, Joakim som oftast skriver, i synnerhet så hade jag tänkt att lista mina fem bästa spel till Xbox 360, PS3, Wii och Nintendo DS såhär långt in i den här generationen.

Spelen behöver inte vara exklusiva för konsolen utan det handlar om vilken konsol jag har spelat dem på helt enkelt.

5. Dragon Age: Origins

Jag klarade inte av att hålla mig till fem spel, så Dragon Age och nästa spel på listan får dela på plats fem på denna listan.

Jag har svårt att spela rollspel. Jag gillar dem men har oftast inte tiden till att riktigt sätta mig in i det hela. Dargon Age var ett rollspel men ändå väldigt lätt att komma in i. Hur mycket man ville ta del av historien var upp till dig själv, man kunde fördjupa sig till det oändliga om man ville, eller spelade det för upplevelsen som jag. Jag älskar karaktärerna i Dragon Age, likaså miljöerna. Historien är bra men samtidigt väldigt klassisk.

Bästa biten: Den totala upplevelsen av en fantastisk värld.

5. Batman Arkham Asylym

Superhjältespel är något man alltid längtar efter, men när ett bra sådant dök upp innan detta kan jag inte ens påminna mig. Batman AA är ett av 2009 års bästa spel och en av de största överraskningarna för mig det året. Ett underbart spel från första till sista minuten.

Bästa biten: Scarecrow banorna är helt underbara.

4. Dead Space

Dead Space har en stor del i att jag inte längre blir livrädd när jag spelar de flesta spel. Stämningen och miljöerna i detta spelet skrämde bokstavligen skiten ur mig.

Jag hade allvarliga problem att sova under de två veckor som jag spelade spelet och det var fler än en gång som jag verkligen frågade mig själv om jag skulle spela vidare. Nu må det vara så att jag är otroligt lättskrämd men efter detta har många andra spel gått förvånansvärt lätt att spela igenom.

Bästa biten: Att komma till en del av skeppet som var tömt på luft, se ut i rymden och hänföras av de fantastiska miljöerna.

3. Fallout 3

Fallout 3 och jag var till början inte speciellt goda vänner, jag påbörjade spelet två gånger men kom aldrig längre än till Megaton, därefter började jag svära fula ord över alla extremt tråkiga underjordiska gångar med snedställda tåg som fanns och gav upp.

Så kom vi till mitt tredje försök och kärleken besvarades. Jag gav mig själv längre perioder av spelande och då fick jag igång historien och en större förståelse för spelmekaniken. Det var sedan inget snack om saken, detta var ett av de bästa rollspel jag spelat denna generationen. Har du inte spelat det så köp det nu och streckspela innan Fallout: New Vegas kommer ut.

Bästa biten: Gigantisk robot, jag säger inget mer!

2. Grand Theft Auto IV

Jag hade detta spelet som mitt bästa spel under perioden 2000-2009 när jag listade detta på en community förra året. Det är nog att ta i, men med det sagt, och när jag förklarat att jag inte spelat något av de andra GTA spelen så kanske ni förstår att detta var något väldigt speciellt för mig.

Många andra håller Vice City som den främsta delen i GTA serien men för mig är detta så nära en levande stad man har kommit i spelskapande. Liberty City är huvudnumret i detta spel om Nico och hans komplikationer för att nå den amerikanska drömmen. Jag har säkert lagt ner 60-70 timmar på detta och de två lika underbara expansionerna som finns till spelet. Ett måste om du äger en 360.

Bästa biten: Friheten att stjäla en bil och dra över Brooklyn Bridge när solen går ner.

1. Mass Effect 2

Jag älskade även del ett i serien men jag gillade det faktum att man gick bort ifrån rollspelsinslagen som ettan hade till att fokusera mer på action i del två. I ME2 finns allt, underbara karaktärer, en fantastisk atmosfär och en riktigt intressant story som hela tiden får dig att vilja veta mer. Röstskådespeleri, grafik ja allt är på topp i detta äventyr.

Bästa biten: De storslagna miljöerna

Kommentarer

 1. familjenspel skriver:

  Blev ju det tillslut, eller kompromiss med 6 spel på 5 platser så rent tekniskt topp 5 :)

 2. Ludde Lundblad skriver:

  Sen kan jag bara hålla med om Dead Space och Arkham Asylum. De två bästa spelen jag kört till mitt 360, men vad beträffar de andra spelen på din lista, så jag och rollspel aldrig kommit överens och GTA IV, hmm, underhållande men inte i längden :P

 3. familjenspel skriver:

  Tja smaken är ju som baken :) Rollspel och jag brukar inte vare en bra kombo heller.. men jag tror det har mer med Japanska rollspel att göra än något annat.. GTA IV fastande jag för något enormt. Kan ha varit att jag inte har hunnit bli uttröttad av någon av de andra delarna :D

 4. för mig är det mest en slump till vilket format jag köper vad så därför skulle jag aldrig kunna göra en sådan där lista =)

 5. familjenspel skriver:

  Har blivit mer och mer så för mig att alla multispel går på 360n och det är bara exklusiva spel för PS3an som jag köper till just det formatet..

 6. [...] This post was mentioned on Twitter by familjenspel, familjenspel. familjenspel said: Nytt blogginlägg: Topp fem, de bästa spelen till 360n. http://bit.ly/dAb6cM [...]

 7. Lizzarder skriver:

  Fallout 3 var jag precis som du nära att ge upp. Men jag gav det en chans och ju mer jag spelade desto bättre blev det. När jag väl lade undan spelet hade jag nått upp till drygt 120 timmar. Förutom de tre – fyra första timmarna var resten väldigt underhållande. :)
  Håller för övrigt med om allt på din lista förutom GTA 4 som jag aldrig riktigt fastnat för och då har jag verkligen försökt. Den sortens sandlåde spel är väll inte riktigt min grej helt enkelt.

 8. Conny skriver:

  Alltid kul med Topp-listor. Nu hade inte alla de spelen som jag kanske skulle velat ha med (ME2 bland annat) släppts när jag gjorde min. Men i toppen (till 360) finns Half-Life 2 (Om man räknar Orange Box), Bioshock, Gears of War, GTA IV samt sportspel som Fifa och Tiger Woods ;) !

 9. Herman skriver:

  För att du inte ska behöva anstränga dig så har jag här facit på Nintendo DS-listan:

  1) The World Ends With You
  2) Professor Layton And The Curious Village
  3) Shin Megami Tensei: Strange Journey
  4) Castlevania: Dawn Of Sorrow
  5) Advance Wars: Days Of Ruin

  (Sen skulle naturligtvis SNES-konverteringarna Chrono Trigger och Dragon Quest V in på den här listan också, men de är ju inte DS-spel ”egentligen”.)

 10. familjenspel skriver:

  Herman du har 1 av 5 rätt iaf ;)

 11. Ina skriver:

  Fallout 3 och Dragon Age kan man ju inte spela på konsol! Bra spel dock, men på PC.

  Mass Effect 2 vet jag ju inget om ännu, tror det kommer passa mig bättre än den svala ettan, men tror inte jag kommer sätta det på min topplista.
  Dead Space har jag i min Pile of Shame, inte testat ännu!
  GTA IV var tradigt, långt sämre än PS2-generationen. Inget toppspel alls ;)

  Men ett spel kan jag hålla med om ändå. Batman :3

  Jag tycker om att tycka olika! ;)

 12. oHcean skriver:

  Nice, men precis som med de flesta listorna idag så består de av multiplattform. Undrar om vi kommer få se mer av den här varan i framtiden.
  Håller med om den solklara ettan! ^^ NICE!

 13. Sebastian skriver:

  Jag håller definitivt med om Dead Space och Mass Effect 2. Längre än så har jag nog inte tänkt, men jag skulle förmodligen ha Halo 3 ganska högt upp. Det definierade verkligen 360:n för mig när jag fortfarande var xboxn00b.

  Jag skulle nog ha haft The Elder Scrolls: Oblivion i stället för Fallout 3, också det för att det spelet kom tidigt i mitt 360-spelande och därför påverkade mig starkt, men det är väl en smaksak. Dragon Age är ett suveränt spel, men jag spelade det på PC så det faller ut ur listan av den anledningen.

  Sistaplatsen är dock knepig. Jag skulle nog kunna tänka mig att placera antingen Lost Odyssey eller Gears of War där. Om jag nu skulle göra en lista. :P

 14. [...] Läs också: Top 5 de bästa spelen till Xbox 360 [...]

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost