Höst och vinterspelsförväntan
12

Höst och vinterspelsförväntan

Så var Singularity släppt och den gamla pepp-listan har nu alltså spelat ut sin roll. Dags att se framåt, och likt förra gången så föregår Emmy (och nu även Ina och familjenspel) med gott exempel och presenterar sina listor för vad som de tycker ser nog hett ut att hålla undan höst- och vinterkylan. Jag skall naturligtvis inte vara sämre så här kommer min lista.

Rent spontant måste jag säga att det känns som om även om det finns flera titlar som känns som om de har ganska stor potential så är det ingen titel jag direkt känner att det suger jättemycket ifrån. Jag ser liksom ingen Mass Effect 2 eller Alan Wake i årets höst och vinterutbud. Jag har satt gränsen vid årsskiftet, men tittar man lite in i januari finner vi dock Dead Space 2 den 25:e, och skulle det släppts detta året hade det garanterat legat på en upphöjd plats på den här listan. Kort kan man säga att det extremt jämt mellan deltagarna på listan, vilket gör att jag har mycket svårt att rangordna dem, vilket jag heller inte kommer göra.

Assassin’s Creed: Brotherhood

 

Jag har gillat alla de tidigare Assassin’s Creed-spelen skarpt. Konstigt nog det första lite mer än det andra, som såklart ändå är ett bättre spel. Var väl miljöerna som var intressantare kan jag tro. Med detta som bakgrund borde jag egentligen vara ganska peppad över hösten spel. Ändå är jag inte mer än ganska jumt intresserad. Kanske om jag låter det vara till i mars eller så? Onlineläget är jag helt ointresserad av, så det är trevligt att det kommer finnas en riktig kampanj. Hoppas bara det inte blir riktigt lika mycket tvångsmässigt tavelhandlande bara.

Castlevania: Lords of Shadow

 

Det mesta jag sett från det här spelet skriker till mig: Köp detta spel! Det har bra röstskådespelare. Väl utarbetat berättelse, och det senaste budet är även att det kommer på två skivor (360) eftersom det är så mycket unikt innehåll i spelet att det inte går att få in på en skiva. Bara positivt i mina ögon. Grafiken ser helt makalös ut, även i helt oansenliga scener. Miljöerna och karaktärerna verkar också väldigt spännande, även om så mycket inte har visats. Så vad talar emot att detta skulle bli helt fantastiskt för mig? Egentligen bara en sak: Genren är för mig inte jätteintressant. Spelet är ett knapphamrarspel i samma stil som God of War och Dantes Inferno. Båda två spel som jag inte är det minsta intresserad av, mycket för att jag är så fruktansvärt dålig på att sätta knappkombos. Men detta set ut att ha kvalitéer som överväger mycket av det. Ungefär som Heavenly Sword – ett spel i samma genre, men som jag ändå gillade.

Enslaved: Oddysey to the West

 

Från samma utvecklare som just Heavenly Sword kommer spelet Enslaved som ser ut att ha mycket intressant att komma med. Utvecklarnas talang för historieberättande och spännande karaktärer fick man smak på i deras förra spel, och här verkar de ta det till nästa nivå. Dessutom ser själva spelandet ut att vara ganska spännande också. Dock var senaste trailern lite tråkig, då det mest var ett stridsmontage. Men spelet ser snyggt och framför allt annorlunda ut, och är helt klart en het kandidat på den här listan.

Star Wars: The Force Unleashed 2

 

Jag spelade nyss igenom det första spelet i serien och även om det på många sätt var ett spel med många och stora brister så hade det en kärna som var riktigt roligt att spela. Det var även riktigt snygg grafik och klart godkänd story med riktigt bra röstskådespelare. Sen att man fick återse ”Crashdown” från Battlestar Galactica i huvudrollen skadade inte (i verkligheten: Sam Witwer). Det första spelet sålde läskigt bra, så för uppföljaren verkar de fått större budget och de är även varma i kläderna när det gäller teknologin. Därför ser spelet helt galet snyggt ut, och de har även kunnat fokusera mer på att förbättra spelupplevelsen. Som berättelse verkar det även bli en mer personlig berättelse, vilket välkomnas.

Halo: Reach

 

Att Halo är ett sådant fenomen beror i mångt och mycket på dess onlineläge. Men för min del så har det aldrig intresserat mig, utan för mig har det alltid varit kampanjen som varit dragningskraften. Jag spelade igenom de tre första spelen i ett sträck efter varandra och fick då en ordentligt storslagen upplevelse som jag ser fram emot att få fortsätta. Eller snarare börja om. Reach är ju som de flesta insatta känner till en så kallad prequel till det första spelet i serien. Det skall därför även fungera att spela för den som inte spelat de tidigare spelen. För min egna del så är jag riktigt peppad på vad Bungie lyckats koka ihop den här gången. Det som dock gör mig lite kall är att jag tycker de kunde gjort mer på det grafiska planet än vad jag sett hittills av spelet. Inte för att det är fult, hade bara hoppats att trilla av stolen lite bara. Men när plasmaskotten börjar vina om öronen och musiken sätter igång är allt det säkert helt glömt.

Slutligen…

Det var min lista på höst och vinterspel. Värt att notera är hur det tydligen är väldigt populärt med undertitlar på spelen i år. Kan även tillägga att Medal of Honor och Call of Duty: Black Ops (undertitel igen!) är båda kandidater om det visar sig att kampanjerna har någon längd. De tidigare CoD-spelen har varit lite väl korta för oss som inte är ute efter multiplayern.

Men hur ser din lista ut?

Kommentarer

 1. Ercarret skriver:

  Är det *ingen* som har nya Civilisation på sin lista?

  Jag känner faktiskt ungefär som du, att det kommer många spel som säkert är bra men inget som jag verkligen måste ha. Reach och Fallout New Vegas är väl de jag hoppas mest på. Det vore kul om Treyarch gjorde något riktigt bra med Black Ops och äntligen kunde kliva ur Infinity Wards skugga. Jag tror att Spider-Man: Shattered Dimensions kan bli intressant, om än inte en sådan överraskning som förra årets Batman-spel.

  Sedan har vi ju som sagt Dead Space 2 tidigt nästa år, och det tror jag kan göra vad Mass Effect 2 förmodligen gjorde i år; släppas tidigt, och ändå bli årets spel. Första spelet var så grymt bra att det inte är sant, och jag har skyhöga förväntningar på uppföljaren.

 2. [...] betyder spelpepp. Missa inte EmmyZ's lista, och inte heller Spel-Malmer's! Spel-Malmer borde ni förresten kika in hos ofta, han är en riktigt jävla vettig snubbe den [...]

 3. pixelviking skriver:

  Fable III ligger ohotat högst upp på min lista. Hur kan inte den inte komma med på din lista? Du som gillar story.

  Även Force Unleached 2 är det tokpepp på och jag slänger nyfikna ögon på Enslaved. (Även om jag är skeptisk till båda så hoppas jag verkligen att de lever upp till förväntningarna.)

  Måste också passa på och berömma din sommarpodcast på Radiospeltorsk. Bra jobbat!

 4. Spel-Malmer skriver:

  Fable 3 skulle kunna vara med på listan, och beskrivningen jag har på Assassin’s Creed skulle nästan kunna funka på den också. Gillade föregående spelet, men det kändes lite trist också. Man gick mest runt och fes. Ett mer dialogcentrerat spelsystem och jag vore helt såld. Som det ser ut nu så väntar jag på att intrycken börjar trilla in. Då kanske det blir GOTY.

 5. pixelviking skriver:

  Aaaah. Dialogcentrerade spelsystem á la BioWare är, i min smak, för mycket snack och för lite verkstad. Också bra. Mycket mycket bra, men inte alls lika roligt som Fable. Smaken är olika… :)

  Där vi är rörande överens däremot är Angel-scenen som du tog upp i podcasten föresten. Duellerna mellan Spike och Angel var alltid bra och det här är en av de bästa. Och det är förstås grottmänniskan som skulle vinna. ;)

 6. Peter skriver:

  Varför är det ingen som tar med Metroid: Other M.
  Det ser ju riktigt bra ut.

 7. Spel-Malmer skriver:

  Peter: Spelar inte på Wii.

 8. [...] Level7 – De mest efterlängtade spelen hösten 2010 Spelmalmer – Höst och vinter förväntan [...]

 9. [...] också: Familjenspel – Rånar EmmyZ Spelmalmer – höst och vinter förväntningar EmmyZ – Spel att se fram emot i höst och [...]

 10. Oskar Källner skriver:

  Halo: Reach och Enslaved: Oddysey to the West är definitivt de två som jag tänker hålla utsikt efter. De andra kan vänta… :-)

 11. Spel-Malmer skriver:

  Ja det är ju ingen självklarhet att man köper allt. Men SWTFU2 tror jag också är värt att ha ögonen på. Det luktar stor budget och mogen teknik.

 12. [...] dagarna där många listar sina kommande favoriter eller spel som de ser fram emot i höst. EmmyZ, Spel-Malmer, Ina (NG+) och Familjenspel har skrivit ett par listor dom med. Så här kommer mina [...]

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost