Back to the old universe grind
4

Back to the old universe grind

 

Så nu är jag där igen. Jagande runt i galaxen på jakt efter utomjordingar med biokleptomani och deras huvudmän skördefolket. Japp, du läste rätt, jag är sedan en tid tillbaka i Mass Effect 2. Den här gången är det som Mr. Shepard av helyllevarianten. Det betyder paragon och en liten mysig romans med Tali.

Det var intressant att komma tillbaka för ett andra varv. Först kändes det i ärlighetens namn lite tråkigt, men så fort spelet kommit upp i styrfart så är det fantastiskt som vanligt. Visst, inget slår första gången då allt är ett mysterium, men det är ändå en solid upplevelse även andra gången. Dessutom har bioware uppdaterat planetscanningen så nu går det på ett jehu och är faktiskt ganska trevligt.

När man ändå är inne på Mass Effect 2 så noterade jag att det nu är definitivt att det kommer göras en film på spelet och/eller universat. Kan nog bli helt okej om de sköter sina kort rätt. Kan dock tänka mig lite muttrande från allmänheten på att Asari är blåa. Dock kom ju Mass Effect före Avatar så det är egentligen lugnt. Men det vet ju inte gemene man.

I vilket fall, även om Sheppard egentligen är kvinna så kommer hon dock troligtvis i filmen vara en man, om det nu är så att filmen handlar om just Shepard. Frågan är bara vem som skall spela honom. Vem tycker ni? Nathan Fillion (från Firefly och Dr. Horrible) är ju en skådespelare vi alla älskar, men just här passar han för en gångs skull inte alls till rollen (men till Uncharted filmen!). Så vem tycker ni att skall det bli?

This summer, Bruce Willis is Commander Shepard?

Kommentarer

 1. NuYu skriver:

  Jag har ingen aning, helst ser jag ju inte film av spel över huvud taget. Någon mindre känd kanske, och absolut inte Sam Worthington.
  .-= NuYus senaste blog: Tävling: Vinn Osmos! =-.

 2. Oskar Källner skriver:

  hehe…

  Det finns gott om blå aliens i filmhistorien. Långt innan vare sig Mass Effect eller Avatar. En av mina favoriter är Zhaan från Farscape. Hon är en planta… :-)

  http://mimg.ugo.com/200812/15657/zhaan.jpg

  Annars känner jag mig lite skeptisk till en film. Har för många dåliga erfarenheter. Älskar t.ex. Wing Commander serien. Men filmen som gjordes… den existerar inte för mig. I alla fall inte som en del av samma universum.

  Kanske om de gjorde en Mass Effect film i samma universum, men inte med Shephard, utan med någon annan historia som kompleterade spelen, istället för att skriva om dem…
  .-= Oskar Källners senaste blog: Caprica – vilken otrolig besvikelse =-.

 3. Oskar Källner skriver:

  Och föresten… Din fråga, vem borde spela Shephard?

  Enkelt: Sean Bean.
  :-)
  .-= Oskar Källners senaste blog: Caprica – vilken otrolig besvikelse =-.

 4. Spel-Malmer skriver:

  Ang. blå aliens: Visst är det så, men folkminnet är kort.

Skriv en kommentar

Visa min senaste bloggpost